Vanwege Covid-19 zijn we via WhatsApp beperkt met beeldbellen gaan werken. Momenteel maart 2023 gebruiken we niet deze constructie, De situatie kan veranderen. !!

Indien de noodzaak zich weer voordoet, dan werkthet zo. We wisselen het mobiele telefoon nummer uit. Ik stuur een WhatsApp berichtje met mijn naam en verzoek om te reageren. Dan komt de reactie binnen. Daarna kan pas een video verbinding worden gemaakt.

De mobiel vastmaken aan een bureaulamp met een elastiek of zo. Dan richten op het boek/schrift/werkblad. Eventueel het computerscherm zodat we van elkaar kunnen zien wat iemand opschrijft/ of welke tekst, afbeeldingen hier speelt. Wij hebben een muziekstander waarop we de mobiel vastklemmen. In de hand houden is veel te onrustig beeld. Wij bellen in omstreeks de afgesproken tijd. We moeten de spullen klaarzetten en leggen. Vaak moeten we eerst naar de school site voor magister(me) (Van de meeste vo leerlingen hebben we de inloggegevens. Dat neemt ook opstart tijd)

Wij zijn getraind om ook de non-verbale boodschappen te duiden. Lichaamstaal, blik in de ogen, dat soort dingen. Interactie is heel belangrijk. Dat werkt niet goed bij beeldbellen. Voor een aantal leerlingen is het echt ongeschikt. Bij andere mensen kan het goed. Vooral bij een vakondersteuning zoals wiskunde.  

  • Voorwaarde is wel dat wij dan de beschikking moeten krijgen over het boek of de leerstof e.d. , bijvoorbeeld via magister-me, of op een andere manier.  
  • Te regelen door ouders/leerling.  
  • Moeten we zelf materiaal kopiëren/ aanschaffen, dan brengen we de kosten in rekening.

Wij schaffen een aantal boeken van wiskunde aan. Eindklassen havo/vwo. Als er meer leerlingen zijn van eind GTL dan die laatste klas. Dat is al een bedrag van ver boven de € 1000 elke 5/6 jaar. Die mensen hebben dus geluk.)