De praktijk  is speciaal gebouwd in 2007.  (Bovenste foto) rechts is het praktijk gebouw achter het woonhuis. Foto hierboven kantoor 1 van Geke)

  • Er zijn  2 ruimten voor begeleiding: Geke en Henk hebben een eigen vertrek. Met elk eventueel 2 /3 werkplekken. We werken echter individueel. Buiten leerlingen (niet Wolvegasters) die onverwachts vroeger uit komen, die mogen naar ons toe komen. We willen niet dat ze moeten omhangen in het dorp. Vandaar de tweede plek. Iemand kan ook een stille werkplek in het gebouw krijgen.
  • Een wacht/gespreksruimte. Voor de intake, gesprekken over/met een leerling, oudercontact, evaluatie e.d.
  • Keuken met o.a. de ranja en een koffiemachine en de, voor enkele jongeren, o zo lekkere koekjes. (Tweede foto hieronder)

 

  • Toilet met brede deur
  • De bibliotheek in de korte gang vakboeken, ordners examens, veel leesboeken, (niveaus, talen, begrijpend. lezen) enz. Daar staat ook de hoofdprinter. (foto's hierboven )
  • (Opberg) ruimten met o.a. snijmachine is achterin, in de kelder/ruimte beneden..
  • Warmtepomp in de technische ruimte voor het hele gebouw is weggewerkt achter een sterk isolerende deur
  • De bovenverdieping is privé ruimte (geen cursussen meer) evenals de kelder. Voor grotere aantallen mensen  bijvoorbeeld bij de informatie bijeenkomsten, afscheid leerlingen werd de woonkamer ingezet..

Isolatie heeft veel aandacht gekregen bij het zelf ontworpen gebouw. Maquette . De bouwtekening is door een (oud) leerling gemaakt.  Heel veel eigen werk in dit gebouw, o.a. de gehele elektrische installatie, keuken, alle sanitair, verfwerk, aanbrengen solar tubes, veel marmer, rvs keldertrap, kruipruimte, grondwerk, bestrating. Later is het privé gedeelte van de woning uitgebreid verbouwd en geïsoleerd. Ruimschoots energie neutraal sinds enkele jaren.

De ruwbouw. de warmtepomp met vloerverwarming, de grindvloeren, het geïsoleerd dakluik, stucwerk en de verdiepingstrap is door professionals uitgevoerd.  

Kantoor Henk
Raam tussen de kantoren. Vanuit kantoor van Henk is door dit raam ook zicht op de ingang
Kantoor 1 van Geke. Het schilderij links is door een dierbare vriendin gemaakt In onze kleuren. (blauw)